Chtěli byste znát recept na rychlý čokoládový koláč, jehož příprava vám nezabere celé dopoledne? Pokud ano a máte zájem o to, udělat své rodině radost, pak vám doporučujeme vyzkoušet náš recept. Čokoládový koláč bude hotový dříve než se váš protějšek vrátí z práce a děti ze školy. Pojďme se na tento rychlý a zároveň skvělý recept podívat společně.
Rychlá příprava čokoládového koláče
Nyní vás čeká s největší pravděpodobností cesta do supermarketu. Na čokoládový koláč je potřeba koupit pár surovin, pomocí kterých vytvoříte tuto delikatesu. Připravte si tedy 2 dl oleje, 2 ks vejce, 2 lžičky kvalitního kakaa, 2 až 3 dl mléka, 35 dkg cukru krystal, kypřící prášek, 35 dkg hladké mouky, marmeládu na potření a tuk. Kromě tuku také čokoládu. Ta společně s tukem slouží na polevu. Kromě toho je tuk vhodný také na vymazání. Po přípravě surovin se můžete pustit do přípravy rychlého čokoládového koláče.
Ačkoliv je tento pokrm připraven velice rychle, považuje se za vynikající delikatesu. Rozhodně si nemyslete, že čokoládový koláč nemá žádnou chuť. Opak je pravdou. Jak se říká, v jednoduchosti je krása. To platí i v kuchyni. Jako první si připravíme vejce. To vyšleháme společně s cukrem. Po vyšlehání těchto dvou ingrediencí začneme přidávat další, a to jak tekuté, tak sypké suroviny. Pomocí zbylých surovin nám tak vznikne nádherné hladké těsto. Plech následně vymažeme tukem a vysypeme moukou. Po dokončení vložíme na plech těsto.
Pár bodů a jsme v cíli
Jakmile máte těsto na plechu necháme jej péct na 180 stupňů celsia. Pečení bude trvat přibližně 15 až 20 minut. Na řadu v této fázi přichází marmeláda. Tou koláč potřeme. Marmeláda dodá čokoládovému koláči chuť. Dále musíme počkat na to, až čokoládový koláč vychladne. Z tuku a čokolády uděláme polevu. Polevu v konečném důsledku použijeme na polití koláče. Poté necháme polevu na koláči ztuhnout. Čokoládový koláč se hodí ke všemu. Ať už pijete obyčejnou kávu nebo ochucenou. Je to svým způsobem takový dezert. Jak pro vás, tak vaše děti.