Když byste měli říct, jak si představujete vaši ideální snídani, co by vás napadlo jako první? Nás právě upečená domácí bagel s křupavou slaninou, čedarem a cottage sýrem. Bagel si můžete ozdobit čímkoliv, servírovat ji můžete i k obědu a večeři místo klasického sendviče.
Ingredience:
- 500 g hladké mouky
- 20 g kvasnic
- 30 g slunečnicového oleje
- 1 vejce
- 1 bílek na potření
- 10 g cukr krystal
- 250 g vlažné vody
Postup:
- Nechte vzejít kvásek.
- Rozmíchejte s moukou, cukrem, olejem, vejcem, solí, aby bylo těsto krásně hladké, nelepivé. Můžete použít robot nebo míchat ručně.
- Těsto vložte do mísy vytřené olejem, posypte moukou, přikryjte a nechte dvě hodiny kynout. Mezitím těsto dvakrát jemně proložte.
- Rozdělte na stejné díly, z nich vytvořte kuličky. Uprostřed každé udělejte díru, položte na plech vyložený pečicím papírem, zakryjte a nechte další hodinu kynout.
- Potřete bílkem a pečte cca 20 minut při 200 °C.