Kdo ještě v dnešní době pravidelně připravuje domácí vývar? Přitom je to tak neuvěřitelně jednoduché a praktické! Připravte si vývar z bylinek ze zahrady, zamrazte jej zásoby a jakmile na vás poleze nějaké to nachlazení (nebo prostě jen dostanete chuť na výbornou polévku), sáhněte po téhle úžasné domácí medicíně.
1. Čerstvé bylinky omyjte pod proudem studené vody a odstraňte z nich všechny povadlé části. Oloupejte cibuli a česnek a pokrájejte je na větší kusy. Takto připravený vývar vydrží v lednici po dobu jednoho týdne a v mrazáku až tři měsíce. Ingredience
Postup
2. Dejte všechny ingredience do velkého hrnce a zalijte asi 4 litry vody. Jakmile se voda začne vařit, teplotu snižte a vařte přikryté pokličkou po dobu 30 – 40 minut.
3. Z hotového vývaru vyndejte lžící nejprve velké kusy a nechte trochu vychladnout. Zceďte přes jemné síto nebo přes plátno a můžete podávat.Poznámky