Když přijde řeč na posílení imunity a na boj proti nachlazení, slyšíme ze všech stran o kurkumě, goji, acai, aloe vera… ale často zapomínáme na staré dobré potraviny, které nás podzimem provázejí více či méně ve zdraví již od dětství. Představujeme vám starou novinku – krémovou česnečku s kokosovým mlékem.
1. Předehřejte troubu na 170°C. Paličky česneku překrojte na půl přes všechny stroužky, ale neloupejte. Do pekáčku dejte trochu oleje a položte na ně paličky řezem dolů. Přikryjte alobalem a dejte do trouby na 45 minut až 1 hodinu.Ingredience
Postup
2. Mezitím si ve větším hrnci rozpusťte máslo a nechte na něm opéct na jemno nakrájenou cibuli. Přidejte tymián, oregano, bazalku, trošku soli a pepře a restujte ještě asi 2 minuty.
3. Česnek vyndejte z trouby a nechte trochu vychladnout. Z jednotlivých stroužků vymáčkněte upečený česnek přímo do hrnce s cibulí a kořením. Přidejte kuřecí vývar a vařte na mírném ohni po dobu asi 15 minut.
4. Přidejte kokosové mléko a polévku rozmixujte tyčovým mixérem na hladký krém. Pokrm servírujte teplý, posypaný čerstvými bylinkami a pokapaný citronovou šťávou.