Tento způsob úpravy libového hovězího masa uzením pochází z Rumunska a oblíbený je hlavně v USA. Příprava je trochu složitější, ale jsme teď doma, a tak máme čas na experimenty. Kdy jindy než teď je čas na zkoušení nových věcí? 🙂 Recept nám poslala naše divačka, paní Marie Švarcová, která si tuto lahůdku připravuje v paneláku.
Ingredience :
- nejméně 1,5 kg flank steaku (zkoušela jsem i jiné druhy masa ( pupek, roštěnec) ale flank steak je k tomu nejlepší)
- praganda
- 25 g cukru
- 1 lžičku celého koriandru -podrtíme v hmoždíři
- 1 lžičku celého černého pepře podrtíme nahrubo
- 1 lžičku hořčičného semínka
- 1 lžičku čili vloček
- půl lžičky celého nového koření
- půl lžičky mletého zázvoru
- 1 bobkový list
- 1 hřebíček
- kousek celé skořice, dala jsem asi 1 cm