Coleslaw spatřil světlo světa nedlouho po majonéze, tedy v 18. století. Bez majonézy ani salátu Coleslaw by si americkou kuchyni jistě nedokázala představit ani známá americká kuchařka Martha Stewart, jejíž pořady o vaření můžete sledovat v televizi Mňam. Coleslaw je rychlý na přípravu a můžete ho jíst stále dokola.
Ingredience
- 1 hlávka bílého zelí
- 2 větší mrkve
- 3/4 hrnku majonézy
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 menší cibule
- 2 lžíce cukru (nebo podle chuti)
- 2 lžíce vinného bílého octu
- 1 lžíce hořčice
- 2 lžičky soli
- jablko na plátky
- spařené hrozinky na posypání
- pepř
Postup
1. Oloupejte mrkev a cibuli. Společně se zelím je nastrouhejte na jemno. Velkým pomocníkem je v tomto případě kuchyňský robot.
2. Přidejte majonézu, zakysanou smetanu, cukr, vinný bílý ocet, hořčici, sůl a pepř.
3. Všechno důkladně promíchejte.
4. Dozdobit můžete nakrájenými jablky, ořechy nebo hrozinkami.