Tento dezert si jistě zamilujete. Mají ho rádi nejen v Austrálii, ale i na Novém Zélandu. V Austrálii je až tak oblíbený, že má svůj vlastní mezinárodní den, a to 21. července. Tak ho pilně trénujte a 21. července uspořádejte pro své přátele lamingtonovou párty ve velkém stylu. Inspirujte se dalšími novozélandskými recepty v show Annabel Langbein na Mňam TV.
Ingredience
- 2 hrnky mouky
- 3 lžičky kypřícího prášku
- 1/8 lžičky soli
- 1/2 hrnku másla pokojové teploty
- 3/4 hrnku cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 vajíčka pokojové teploty
- 1/2 hrnku mléka
- 4 hrnky moučkového cukru
- 1/3 hrnku kakaa
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 1/2 hrnku teplého mléka
- 1/2 hrnku strouhaného kokosu
Postup
1. Předehřejte troubu na 190 °C, vymažte plech máslem a následně vysypte moukou.
2. V míse smíchejte mouku, kypřící prášek, sůl a dejte bokem.
3. Do kuchyňského robotu si dejte 1/2 hrnku másla a 3/4 hrnku cukru a ušlehejte směs do lehké a jemné pěny. Poté postupně přidávejte vejce – nejdříve jedno, vyčkejte, až se vmíchá a následně druhé i s vanilkovým extraktem. Až budou obě vejce vmíchaná, přidejte mouku s kypřícím práškem a solí, mléko a pokračujte v míchání, dokud se všechny ingredience rovnoměrně nespojí.
4. Těsto vylijte na plech a pečte v předehřáté troubě 30-40 minut. Nechte vychladnout, poté zabalte do igelitu a nechte odpočívat při pokojové teplotě přes noc.
5. Další den si připravte polevu. Ve velké míse smíchejte moučkový cukr s kakaem. Přidejte rozpuštěné máslo a teplé mléko a dobře promíchejte.
6. Piškot nakrájejte na 24 čtverců. Vysypte si kokos do mělké mísy a všechny čtverečky postupně namáčejte v polevě a následně je obalte v kokosu. A máte hotovo!
DALŠÍ AUSTRALSKÉ RECEPTY: