Podobné sušenky posílaly novozélandské a australské matky svým synům, kteří bojovali v první světové válce. Měly za úkol vydržet dlouhou cestu, nezkazit se a hlavně nasytit. Další novozélandskou inspiraci do vaší kuchyně najdete v pořadech Annabel Langbein, které vysílá Mňam TV.
Ingredience
- 1 hrníček hladké mouky
- 3/4 hrníčku cukru
- 1 hrníček kokosu
- 2 hrníčky ovesných vloček
- osminku másla
- 1 lžička kuchyňské sody
- 1 lžíce javorového sirupu
- hrst pekanových ořechů
- hrst hrozinek
Postup
1. Předehřejte troubu na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
2. Máslo a javorový sirup rozehřejte. Rozmíchejte lžíci sody v jedné lžíci vroucí vody. Potom smíchejte všechny ingredience.
3. Z těsta tvořte stejně velké kuličky. Klaďte je na plech a vidličkou je uhlaďte. (Vidličku jemně přitiskněte na sušenku z několika úhlů).
4. Pečte cca 10 minut.