Britštější recept byste těžko hledali. Bohatá snídaně z vajec, slaniny, žampionů a rajčat – té se vyrovná jen máloco. V 19. století ji do svého jídelníčku zařadila anglická venkovská šlechta a brzy získala místo v kuchyních všech vrstev. Svoji oblibu získala především zvlášť kvůli zdroji energie na celý den. A pak, co si budeme povídat – tekoucí žloutek se slaninou, to je slast! Spoustu inspirace na britská jídla najdete v pořadech Mňam TV. Sledujte například show Sophie Dahl, Lorraine Pascale nebo Niggely Lawson.
Ingredience
- 4 anglické klobásy
- 4 plátky slaniny
- žampiony
- 2 rajčata, rozříznutá vejpůl
- špetka soli
- 2 plátky chleba
- 2 velká vajíčka
- 1 hrnek fazolí v tomatové omáčce z konzervy
- olej na smažení
Postup
1. Předehřejte troubu na 150 stupňů.
2. Rozehřejte pánev s olejem a smažte na ní klobásky cca 10 minut (do zhnědnutí po všech stranách).
3. Ke klobáskám přidejte žampiony a slaninu. Žampiony nechte zezlátnout, slaninu osmahněte 3-5 minut z každé strany.
4. V malém hrnci za stálého míchání ohřejte fazole.
6. Na pánvi osmahněte osolená rajčata.
7. Na pánev přidejte trochu oleje a vyklepněte na ní vejce.
8. Nakonec dejte na pánev krajíce chleba a mírně je opečte.
9. Hezky naaranžujte na talíř a podávejte.