Jedná se snad o nejznámější jídlo ve Velké Británii. Oblíbenou rybu s hranolkami, kterou dostanete ochucenou většinou worchestr omáčkou, milují Britové a ještě víc turisté, kteří přijedou zažít britskou gastronomii. My jsme zvyklí řízky obalovat v klasickém trojobalu. Jak to dělají Britové, se dozvíte v dnešním receptu. Ta nejlepší britská jídla si uvařte také podle Jamieho Olivera na Mňam TV.
Ingredience
- 100 g hladké mouky
- 100 ml hovězího vývaru
- 2 vejce
- 1 lžička kypřícího prášku
- 500 g filé
- 500 g brambor
- olej
- sůl
- pepř
Postup
1. Smíchejte mouku, vývar, vejce, kypřící prášek, sůl, pepř a obalte ve směsi plátky filé.
2. Rozpalte pánev. Jednotlivé plátky filé obalte ve směsi a navrch ještě jednou v mouce.
3. Na pánev nalijte olej a až je rozpálený, smažte na něm filé.
4. Brambory oškrábejte a pomocí robota nakrájejte na hranolky.
5. Osolené hranolky smažte ve vyšší vrstvě oleje.
6. Po vyjmutí z pánve je nechte okapat na ubrousku.
Přečtěte si také:
Koláč se steakem a mačkanými bramborami