Američané vkládají steaky mezi housky, Angličané se je nebojí schovat do koláče. Ale ani vy se nemusíte obávat – nejedná se o klasický sladký koláč, který známe my. Steak ve slaném koláči je perfektní souhrou chutí. Vyzkoušejte ho i vy. Dalšími vychytávkami nejen z britské kuchyně se inspirujte v pořadech Mňam TV.
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 60 g másla
- 1/2 lžičky soli
- 1 kg vepřového nebo hovězího masa
- 1 velká cibule
- 300 ml hovězího vývaru
- 1 vejce
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
1. Vyndejte máslo z ledničky a nechte ho mírně povolit. Společně s moukou a solí ho dejte do kuchyňského robota a smíchejte.
2. Přilijte trochu studené vody a několika pulsy smíchejte. Případně dodejte potřebné množství vody. Vody použijte méně než více. Těsto dejte do lednice a přikryjte ho fólií, nechte hodinu chladit.
3. Polovinu těsta rukama vytvarujte do připravené formy na koláč.
4. Na olivovém oleji nechte zesklovatět cibulku. Vyjměte cibuli a osmažte steaky. Ty potom vložte do papinova hrnce a vařte do změknutí.
5. K olivovému oleji přidejte zpět cibulku, zaprašte moukou a vařte, dokud nezhněde. Poté vlijte vývar a povařte.
6. Na těsto položte steaky, přiklopte zbylým vyváleným těstem, potřete rozšlehaným vejcem a pečte při 180 °C cca 30 minut.
7. Podávejte s omáčkou.
VYZKOUŠEJTE TAKÉ: