Pokud si ve Velké Británii objednáte pudink, budete možná překvapení, když vám na stůl nenaservírují sladký pokrm z mléka s příchutí vanilky, čokolády nebo banánů, ale nadýchaný slaný pokrm z mouky, mléka a vajec. Když v Anglii dostanete chuť na pudink, musíte si ho objednat jako „custard“. Připravte si podle našeho receptu tradiční britský pudink a až budete v Anglii, porovnejte ho s tím místním. Třeba tam potkáte i Sophie Dahl, jejíž pořady o vaření vysílá Mňam TV.
Ingredience
- 140 g hladké mouky
- 3 velká vejce
- 220 ml mléka
- olej
- sůl
- pepř
Postup
1. Předehřejte troubu na 220 °C.
2. Na pečení tradičního britského pudinku použijeme plech na muffiny. Vymažte ho olejem a dejte ho na
pět minut předehřát do trouby.
3. Promíchejte mouku s vejci. Až bude směs hladká, přilijte mléko a míchejte, nelépe v robotu.
4. Přidejte sůl a pepř a znovu promíchejte.
5. Vyndejte plech z trouby.
6. Vlijte směs rovnoměrně na plech.
7. Pečte kolem 20 minut. Pudink je hotový, když je nadýchaný a navrchu zlatavý.
Přečtěte si také:
Recept vonící Velkou Británií: Koláč se steakem a mačkanými bramborami