Také si všímáte toho, jakou má jaro obrovskou sílu? Předává ji mladým rostlinkám, které nám doslova vyrůstají před očima. Stačí je začít vnímat a zvyknout si na ně – v záplavě tolika informací o výživě lehce přehlédneme to, co je pro naše zdraví opravdu důležité. K tomu, abyste jídelníčkem podpořili své zdraví, neměňte drasticky svůj jídelníček, zařaďte do něj více zdravých potravin, třeba právě ředkvičky.
Zázračné účinky ředkviček:
- obsahují vitaminy C, B, kyselinu listovou, vápník, sodík, draslík, železo
- beta karoten v nich obsažený má příznivý účinek na oči
- najdete v nich také vlákninu, bílkoviny, sacharidy
- jezte je, když máte kašel, podporuje vykašlávání
- posilují imunitu
- zlepšují zažívání
- pomáhají se zbavit plísní a bakterií
- snižují cholesterol
- ředkvičky jsou vhodné zařadit do jídelníčku při různých dietách
Pro jejich štiplavou chuť se dají použít také jako koření. Tuto štiplavost, která nevyhovuje každému, způsobuje hořčičný olej.
Tipy na neobvyklé použití ředkviček v kuchyni najdete na následující straně