Ředkvičky, stejně jako ostatní zelenina, jsou nejlepší syrové, ale můžete je také tepelně upravovat. Každopádně je nejlepší je sníst je co nejdříve po utržení. Listy ředkviček v lednici rychle vadnou a kazí se. Ještě čerstvé mladé listy můžete použít do salátu nebo na výrobu pesta. Dají se také použít do zeleninových vývarů nebo do zeleninových krémových polévek. Zamezíte tak zbytečnému odpadu a co si budeme povídat, za vaše peníze dostanete víc.
Tipy na úpravu ředkviček:
- pesto z listů
- mladé listy můžete využít místo špenátu v kombinaci například s těstovinami
- ředkvičky nakrájejte na tenčí kolečka, ochuťte bylinkami a pečte je v troubě jako přílohu
- ředkvičková kolečka můžete také usušit v sušičce a potom použít jako rychlou svačinu v chaotickém dni
- ředkvičky i listy použijte do polévek
Ředkviček existuje víc druhů, podívejte se na fotogalerii
Tato růžová ředkvička dostala název Melounová ředkvička
Doma si můžete vypěstovat klíčky ředkvičky, kterými ozdobíte saláty
Vyzkoušejte recepty se ředkvičkami:
Vaječné chlebíčky s ředkvičami a pancettou