Výživoví experti radí, abychom alespoň jednou týdně do svého jídelníčku zařadili ryby. Teď při pandemii coronaviru by to mělo být alespoň dvakrát nebo třikrát týdně. Každý víme, že bychom toto pravidlo měli dodržovat, ale v reálu se podle toho neřídíme. To je ale velká škoda a největší pro naše zdraví. Přečtěte si, proč se vyplatí ryby pravidelně zvát do své kuchyně.
1. Prospěšný rybí tuk
Dříve nám ho naši rodiče dávali po lžičkách. Mnohem chutnější je ho konzumovat v rybím mase. Obsahuje vitamín D, který zajišťuje správný vývoj kostí a vitamín A nutný jako prevence očních nemocí. Vitamín D je podle nejnovějších průzkumů velice potřebný k rychlejšímu zotavení z coronaviru. Lidé, kteří ho mají dostatek, netrpí tak silnými příznaky nemoci.
2. I konzervované ryby jsou prospěšné
Omega-3 mastné kyseliny zůstanou v neporušeném stavu ani po konzerování nebo uzení ryby.
3. Nezbytné bílkoviny
Pokud si dopřejete 200 g porci rybí pochoutky, dodáte tělu potřebnou denní dávku bílkovin.
4. Zajištění správné činnosti štítné žlázy
Nejen těhotné ženy by týdně měly sníst 300 g mořských ryb. Obsahují totiž jód, který je pro tělo velmi potřebný, například pro správnou regulaci látkové výměny.