Na homeoffice je příjemně, člověk ušetří spoustu času tím, že nemusí cestovat do kanceláře a zpět, je pánem svého času. Ale na druhou stranu stráví o to víc minut až hodin v kuchyni. A každý den přichází stejná otázka: Co budu dnes vařit? Jak to mít co nejdříve hotové? Od toho tu máte nás – imnam.cz! Budeme s vámi sdílet recepty, které rychle připravíte, pochutnáte si na nich a zbyde vám ještě na druhý den!
Suroviny:
- 1 velké kuře
- 2 menší bio pomeranče
- 2 snítky čerstvého rozmarýnu
- 100 g sušených brusinek
- 2 špetky sušeného zázvoru
- 2 špetky skořice
- med
- sůl
- pepř
- olej nebo ghí
- voda
Postup:
- Kuře dobře omyjte. Předehřejte troubu na 220 °C.
- Nakrájejte pomeranče i se slupkou na plátky.
- Rozehřejte ghí (nebo použijte olej), smíchejte ho se skořicí zázvorem, nasekaným rozmarýnem, dvěma lžícemi medu, osolte, opepřete a dolijte vodou. Případně dochuťte.
- Nalijte zálivku do pekáčku a nechte ho s ní roztopit. Potom do něj vložte kuře, přelijte ho omáčkou a dejte péci na cca 1,5 hodiny (nejdřív ho zakryjte alobalem, poté, co je skoro upečené, alobal sejměte a kuře dejte opéci).
- Půl hodiny před koncem ke kuřeti přidejte plátky pomerančů a brusinky.
- Podávejte například se šťouchanými bramborami.