Polévka z woku je připravená do 15 minut a vy se tak následně po celý den budete moct věnovat tomu, co vám dělá radost. Nemusíte tak trávit dlouhé hodiny u plotny, když dokážete hravě připravit chutnou polévku lusknutím prstů. Jak si připravit tzv. rychlou polévku z woku? Kromě rychlé přípravy je obrovskou výhodou fakt, že ji zvládne připravit prakticky kdokoliv bez ohledu na to, zda má nebo nemá dosavadní zkušeností s vařením.
Připravujeme rychlou polévku z woku
Už z předchozího odstavce jste mohli pochopit, že jde o recept zařazený v kategorii snadných pokrmů. Díky tomu jej dokáže připravit skutečně i úplný začátečník. Další výhodou je doba přípravy, která je stanovená odhadem na 15 minut čistého času. Pochopitelně je nutné si připravit potřebné ingredience. Čas si můžete začít měřit teprve až po přípravě potřebných surovin. Uvidíte, že na přípravě této polévky není nic složitého. Připravte si tedy 150 g krémových žampionů, 2 ks mrkve, 150 g zelených fazolek, 3 ks jarní cibulky, 200 g přírodního tofu, 500 ml zeleninového vývaru, 2 lžíce pasta miso, sezam, chilli papričku, 400 g nudle udon a sezamový olej.
Nyní máte suroviny připravené, a tak se můžeme pustit do přípravy pokrmu. Žampiony si očistíme a zbavíme je všechen nečistot. Dále je nakrájíme na plátky. Mrkev rovněž připravíme tím, že ji očistíme a poté nakrájíme. Mrkev krájíme na kolečka. Fazolky je možné nakrájet buď to na poloviny nebo dokonce i na třetiny. Cibulky si nakrájíme na kolečka. Tofu musíte zbavit vody, a to pomocí papírových utěrek. Po dokončení procesu nakrájíme i tofu na kostky. Nudle necháme vařit. Vaříme podle uvedeného návodu, jež je napsán na obalu výrobku.
Pokračujeme s přípravou polévky
Ve woku necháme rozehřát přibližně jednu lžíci oleje. Na oleji necháme orestovat žampiony, a to na pár minut. Poté přidáme mrkev a fazolky. Necháme zalít vývarem a přivedeme k bodu varu. Vaříme po dobu 3 až 4 minut. Blížíme se ke konci. Nyní je důležité vzít pastu miso a vložit ji do misky. Přidáme asi jednu naběračku vývaru. Takto necháme dobře rozmíchat. Po rozmíchání vlijeme do polévky a opět důkladně promícháme. Rozhodně už ale nevařte.
Do dvou misek rozdělte nudle a kostky tofu. Zalijte vývarem se zeleninou. Na závěr nechejte zasypat cibulkou a sezamem. Můžeme přidat chilli papričku na zvýraznění chutě.