Podle nás má člověk jíst vyváženě a tak, aby měl z jídla radost. Když se nutí jíst zdravě každý den a netěší ho to, je lepší si čas od času dát něco nezdravého a být psychicky v pohodě. Šoupněte si do salátu salám nebo pěkně okořeněnou klobásku a pochutnejte si! Práce pak půjde od ruky mnohem lépe.
Ingredience:
- 1 kg brambor typu A (salátové; jiné nepoužívejte)
- 200 g vaší oblíbené klobásy (my máme vyzkoušenou pálivou) nebo salámu
- 10 kyselých okurek
- hrubozrnná hořčice
- kopr
- vinný ocet
- sůl
- pepř
- cukr
Postup:
- Uvařte brambory ve slupce den předem, nerozvařte je. Po vychladnutí je oloupejte a dejte do lednice v uzavřené míse nebo přikryté alobalem.
- Druhý den brambory překrojte na čtvrtiny a nakrájejte je na širší stroužky.
- Smíchejte v hrníčku zálivku – ocet, sůl, cukr, pepř, hrubozrnná hořčice.
- Nasekejte kopr a přidejte do zálivky.
- Nakrájejte salám nebo klobásu a okurky.
- Vše jemně smíchejte s bramborami a před podáváním dejte uležet.
Přečtěte si také:
RYCHLÁ JÍDLA NA HOMEOFFICE: PEČENÉ KUŘE S ROZMARÝNEM A POMERANČI