Kapusta patří mezi méně vzhledné a lákavé druhy zeleniny. Dejte jí ale ve vašem jídelníčku šanci, zaslouží si to. Obsahuje totiž velké množství vitaminu B, antioxidantů a vlákniny. V našem jídelníčku vláknina často chybí, pro zdravé trávení je doporučeno jíst denně 18 – 32 gramů. Vlákninu také získáte ze sušeného ovoce, kukuřice, jablek, hrušek, celozrnného pečiva, atd. Zvyšujete její přísun pozvolna, často totiž může způsobit nadýmání.
Ingredience
- 300 g kapusty
- 1 citron
- 2 avokáda
- 50 g piniových oříšků
- 1 paprika
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
1. Listy kapusty vložte do vroucí vody a několik minut povařte. Listy potom osušte a nakrájejte kapustu na malé kousky. Vymačkejte citron a kapustu jím přelijte. Pořádně promíchejte a nechte odležet 10 minut.
2. Nakrájejte avokádo na kousky. Vidličkou ho jemně namačkejte, ale úplně nerozmačkejte. Piniové oříšky orestujte nasucho na pánvi.
3. Vložte všechny ingredience do velké mísy, osolte, opepřete, zakápněte olivovým olejem, smíchejte a podávejte.