Tyhle malí, ale šikovní pomocníci vám zpříjemní přípravu jídla, urychlí ji a pomohou vám zvládnout speciální kuchařské techniky. Mnozí z těchto pomocníků mají opravdu velké ambice zabydlet se ve vaší kuchyni nastálo. Pro který se rozhodnete vy?
Tenderizér
Když chcete připravit šťavnaté steaky, je tenderizér neodmyslitelnou pomůckou. Položte ho na syrové maso, které je připravené k tepelnému zpracování a tenderizér na něj přitlačte. Tím se naruší a prořeže struktura vláken. Maso zůstane pro teplené úpravě křehké a nepustí šťávu, na rozdíl od použití paličky na ztenčení masa.
Odpěňovačka
Jedná se o plochou naběračku s otvorů. Používá se na odebírání pěny například při vaření marmelády nebo z vývaru.
Odsávačka tuku
Vypadá jako velká injekční stříkačka. Její pomocí odstraníte tuk z polévek, omáček. Užitečná je také při přípravě pečeného kuřecího masa. Její pomocí nasajete jinak těžko dostupnou omáčku a polijete jí kuřecí maso.
Vykrajovač na jablka
Pokud potřebujete vykrájet větší množství jablek, je tento pomocník nezbytností. Jeho pomocí se zcela vykrojí jádřinec a zbydou vám krásně pravidelné dílky jablka. A máte to téměř bez práce.
Škrabka na kůru
V mnoha sladkých receptech se vyžaduje použití citronové nebo pomerančové kůry. Jak to ale udělat, abyste si recept nezkazili hořkou příchutí, která je součástí kůry? Škrabka na kůru (hranatá s pěti otvory u horní hrany) je dělaná přesně k tomu, aby odřízla pouze horní kůru. Hořkou část, která je pod kůrou, škrabka nezabere.