Postup:
- Žloutky vyšlehejte s cukry do pěny, vmíchejte vodu a olej, přisypte a řádně promíchejte s moukou a kypřidlem a nakonec zlehka vmíchejte tuhý sníh z bílků.
- Těsto nalijte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy, vložte do předehřáté trouby na 180 ° C a pečte cca 15 minut dozlatova.
- Vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí a nechte zchladnout.
- Smetanu vyšlehejte s vanilkovým cukrem do tuha. Poté zašlehejte měkký tvaroh a moučkový cukr dle chuti. Do smetanového krému vmíchejte na kousky pokrájené očištěné jahody.
- Hotový krém nandejte na zchladlý korpus, uhlaďte do roviny a dozdobte pokrájenými jahodami. Pokud chcete, můžeme ještě jahody přelít vlažným cukrářským želé, které necháte ztuhnout nebo dort jen po obvodu dozdobte šlehačkou.
Hotový dort nechte v chladnu proležet alespoň dvě hodiny (nejlépe však přes noc), poté nakrájejte a podávejte.