Tento korpus můžete koupit již hotový a doma si ho jen ozdobit ovocem, šlehačkou a v klidu si ho vychutnat. Nebo si kromě šlehačky a ovoce kupte ještě několik surovin na samotný dort a garantujeme vám, že si ho užijte ještě víc. 🙂 Níže najdete postup na pečení základního korpusu, vy si ho ozdobte tím nejčerstvějším ovocem, které je zrovna na trhu.
Ingredience:
- 120 g hladké mouky
- 4 vejce
- 60 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 2 lžičky nastrouhané kůry z bio citronu
- 60 g slunečnicového oleje
Postup:
- Troubu předehřejte na 170 °C.
- Vyšlehejte žloutky s vanilkovým cukrem.
- Bílky vyšlehejte s moučkovým cukrem.
- Pomalu vmíchávejte žloutky do bílků. Pak přidejte citronovou kůru a nakonec mouku smíchanou s kypřicím práškem. Nakonec vmíchejte olej.
- Vymažte plech nebo dortovou formu máslem a vysypte moukou. Vlijte na něj těsto a uhlaďte ho.
- Pečte cca 45 minut, až začne zlátnou, zkontrolujte propečení pomocí vidličky nebo špejle.
- Nechte vychladnout, pokud jste pekli v dortové formě, můžete dort rozkrájet na víc pater a zdobte ovocem a šlehačkou.