Také jste absolvovali nekonečné listování časopisy a internetovými servery v honbě za tím nejlepším receptem na domácí těsto na pizzu? My ano a sdílíme s vámi náš nejoblíbenější.
Ingredience:
570 g hladké mouky
3 lžíce mléka
2 lžičky cukru
1 lžíce olivového oleje
2 lžičky soli
2 lžičky sušeného droždí
Postup:
- Do vlažného mléka nasypte droždí, zasypte cukrem a nechte nabobtnat 10 minut.
- Do 460 ml vlažné vody nasypte sůl, přilijte olej a kvásek. Smíchejte s pak přisypte mouku. Míchejte, dokud nevznikne hladké nelepivé těsto, případně přisypte trochu mouky. Nechte kynout dvě hodiny zakryté utěrkou.
- Těsto poté rozdělte na čtyři díly, vyválejte z nich placky, zakryjte potravinářskou folií a nechte další hodinu kynout.
- Ozdobte ingrediencemi podle chuti.
- Pečte na pečicím papíru v troubě vyhřáté na 250 °C cca 15 – 20 minut.