Příprava malinového koláče s tvarohem vám zabere přibližně 1 a půl hodiny. Jde o celkový čas, který strávíte přípravou celého pokrmu, včetně věcí, jež se točí kolem pořízení surovin. Čas přípravy samotného pokrmu je pochopitelně nižší. Jde o jednoduchý malinový koláč, který zvládne připravit i člověk, který se za normálních okolností věnuje cukrářčině nebo přípravě sladkých pokrmů.
Malinový koláč
Jaké ingredience budete potřebovat k přípravě malinového koláče? Začneme u přípravy těsta. Na těsto budete potřebovat 200 g hladké mouky, 80 g moučkového cukru, 1 prášek do pečiva, 1 vejce, 140 g rostlinného tuku Hera, která má máslovou příchuť. Na náplň je zapotřebí pořídit si 500 g měkkého tvarohu, 150 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 2 vanilkové pudinky a 300 g čerstvých malin. Poslední částí je pořízení ingrediencí na zdobení. Potřebovat budete 70 g hrubé mouky, 50 g krupicového cukru, 50 g rostlinného tuku Hera s máslovou příchutí, 200 ml smetany ke šlehání, maliny a lístky meduňky.
Nyní se můžete pustit do přípravy malinového koláče. Jako první je potřeba proset mouku s cukrem a kypřicím práškem. Nezapomeňte do středu vyklepnout jedno vajíčko a přidat trochu nakrájené Hery. Ingredience zpracujte pomocí vidličky. Po čase ještě rukama, aby se ingredience správně spojily. Zpracované hladké těsto necháme odpočinout na dobu 30 minut v chladu. Po uplynutí tohoto času necháme těsto rozválet na kulatý plát. Tím zároveň vyložíte koláčovou formu o průměru 28 cm. Necháme vytvořit zvýšené okraje.
Pokračování přípravy malinového koláče
Je důležité nezapomenout na propíchnutí těsta na dně. To lze udělat pomocí vidličky. Na vrch umístíme pečicí papír. Do pečicího papíru nasypeme jakoukoliv luštěniny. Korpus necháme předpéct v předehřáté troubě, a to na 200 stupňů celsia po dobu 10 minut. Tvaroh nyní smícháme s krupicovým i vanilkovým cukrem, vejcem a pudinkovým práškem. Z horkého předpečeného korpusu poté odstraníme pečicí papír s fazolemi. Dále korpus potřeme tvarohovou náplní. Na tvarohovou náplň následně umístíme maliny a posypeme drobenkou, která je připravená z hrubé mouky, cukru a Hery.
Na závěr necháme malinový koláč dopéct opět v předehřáté troubě. Tentokrát však na 180 stupňů celsia, a to po dobu 30 minut. Jakmile je proces dokončen, necháme malinový koláč vychladnout. Můžeme servírovat.