Tato polévka je v asijské kuchyni klasikou. Do této verze používá Lukáš tofu. Abyste si nezkazili chuť, kupujte ho ve specializovaných obchodech a na to v supermarketech ani nepomýšlejte.
Ingredience:
- 1-2 ks červené cibule
- 1-2 mrkve
- 1-1,5 l vody nebo vývaru
- 1-2 PL chilli mouky (pokud ne, tak chilli papričky 2-4 ks)
- 1 lžíce cukru
- rýžový ocet
- olej
- 4-8 PL červené čočky
- 100-200 g tofu
- 4-8 ks žampionů
- 8-16 lžic sójové omáčky
- smažená cibulka na ozdobení nebo sezam
Postup:
- Orestujte mrkev, cibuli s chilli moukou, přidejte česneko-zázvorovou pastu.
- Zalejte vodou, přidejte čočku, vařte cca 15 minut, přidejte cukr, sójovou omáčku, rýžový ocet.
- Přidejte nakrájené tofu, žampiony, povařte maximálně 3 minuty. Ozdobte smaženou cibulkou nebo sezamem.