Kdo jste už ovládli umění letních závitků, vyzkoušejte smažené závitky. Dejte pozor při nákupu, abyste si do košíku dali speciální rýžový papír určený na smažené závitky. Tohle totiž bývá nejčastější začátečnická chyba.
(až na 30 závitků)
Ingredience:
- 1 balení rýžového papíru na smažené závitky
- 100 g skleněných nudlí
- 400 g mletého masa
- 1-2 mrkve
- 1-2 vejce
- 1 kedlubna
- hrst jidášových uší
- rybí omáčka
- česnek
- chilli
- cukr

Postup:
- Nudle uvařte podle návodu.
- Mrkev, kedlubnu, jarní cibulku, jidášovo ucho rozmixujte. Smíchejte rozmixovanou směs s masem, vejcem, nudlemi, ochuťte.
- Rýžový papír namáčejte do vody, naneste na něj směs a zabalte. Vkládejte do většího množství rozpáleného oleje a smažte ze všech stran.
- Podávejte s omáčkou, kterou připravíte smícháním cukru, limetky, rybí omáčky.