Máte chuť na poctivý „mokrý“ dezert, ale venku je vedro a vám se nechce rozpalovat trouba? Pak pro vás máme skvělý tip na nepečený, vláčný, čokoládový dezert se sušenkami a jahodovým džemem.
Ingredience
- 100 g hořké čokolády (ideálně alespoň 70 % kakaa)
- 250 g másla
- 100 g moučkového cukru
- ½ hrnku čerstvého mléka
- 1 vejce
- balíček sušenek (ideálně tradiční, máslové, bez náplně)
- 100 ml jahodové marmelády
- 100 g plátků mandlí
- (forma na biskupský chlebíček)
Postup
1. Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu nalámanou na kousky. Kuchyňským robotem nebo šlehačem nejprve utřete samotné máslo do krému a pak postupně vmíchávejte moučkový cukr. Přilijte mléko a přidejte celé vejce a utřete. Pak přidejte rozpuštěnou čokoládu a promíchejte.
2. Formu na biskupský chlebíček vyložte potravinovou fólií a na dno nalijte připravený máslový krém s čokoládou – vrstvu cca 1 cm. Poklaďte sušenkami a potřete 3 lžícemi marmelády. Pak dejte opět sušenky, vrstvičku čokoládové směsi, znovu sušenky a vršek zalijte čokoládovým krémem a poklaďte poslední vrstvou sušenek. Dejte do ledničky a nechte odležet ideálně přes noc.
3. Odležený dezert vyndejte z formy a odstraňte z něj fólii. Vršek posypte mandlemi a trochu je přitlačte do čokolády. Krájejte silnější plátky a podávejte.