Špekáčky na pivu si můžete připravit nejenom na oběd, ale také na večeři. Jedná se o pokrm, který vás zasytí a jeho příprava nepatří mezi náročné. Obtížnost přípravy pokrmu by se dala definovat jako střední. Nemusíte se tedy bát toho, že byste nedokázali tento pokrm připravit svépomocí. Stačí jen postupovat podle receptu.
Připravujeme špekáčky na pivu
Jak již bylo uvedeno v odstavci výše, špekáčky na pivu si můžete připravit jako předkrm nebo chutné jídlo, které vás zasytí. Příprava není nijak náročná a během velice krátké doby máte jídlo, jež se dá označit za plnohodnotné. Pokud se do přípravy tohoto receptu pustíte, pak si připravte špekáček, česnek, feferonku, kečup, černé pivo a cibuli. Jakmile máte ingredience připravené, posuňte se k dalšímu kroku. Tímto krokem je příprava samotného pokrmu. V první řadě je nutné oloupat špekáčky. Po dokončení procesu špekáčky podélně rozřízneme.
Rozříznutím špekáčku vznikne tzv. kapsa, podobně, jako u hot dog-u. Tuto kapsu naplňte česnekem, cibulí a feferonkami. Rozhodně to s těmito ingrediencemi nepřehánějte. Jak se říká, všeho moc škodí. Nyní si vezmeme zapékací mísu. Do té budeme vkládat naplněné špekáčky. Takto vložené naplněné špekáčky zalijeme kečupem a poté podlijeme černým pivem. Špekáčky je možné pokládat těsně vedle sebe. Nemusíte mezi nimi nechávat mezeru. Je dobré naplněné špekáčky vkládat otvorem nahoru. Tím zajistíte kvalitnější pečení v troubě.
Dokončujeme špekáčky na černém pivu
Pokud máte všechny naplněné špekáčky v zapékací míse připravené, můžete je poté vložit do trouby a nechat péct. Pečeme přibližně na 200 až 220 stupňů celsia, a to po dobu několika málo minut. V momentě, kdy jsou špekáčky na černém pivu hotové, začněte je servírovat. Ke špekáčkům se hodí například krajic chleba nebo jiný druh pečiva. Nezáleží na tom, zda si jídlo připravujete na oběd nebo večeři. Špekáčky na černém pivu s chlebem jsou vhodným pokrmem i jako hlavní chod.