Chtěli byste si dopřát kvalitní a zároveň čerstvou špenátovou polévku se ztraceným vejcem? Jestliže ano, ale nemáte ponětí o tom, jak ji připravit svépomocí doma, pak je tento článek určen zejména pro vás. Máte pocit, že je příprava tohoto receptu náročná? Co kdybychom vám pověděli, že opak je pravdou, protože polévku dokážete připravit během 20 minut.
Čerstvá špenátová polévka
Jako první se společně podíváme na potřebné ingredience. Co budeme potřebovat k přípravě čerstvé špenátové polévky? Na začátek se neobejdeme bez 600 g listového špenátu, 3 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje a 2 lžičky worcestrové omáčky. Dále nesmíte ovšem zapomenout také na přípravu 1 l zeleninového vývaru, 4 ks vejce, 300 ml smetany 12 %, sůl, pepř, krutony k podávání a 1 lžíci octu. Jakmile máte ingredience připravené, můžete se přesunout na další fázi přípravy. Tím je samotné vaření. Jak postupovat a dojít tak k úspěšnému cíli?
Začneme tím, že špenát propláchneme a následně jej necháme osušit. Česnek je v další fázi zapotřebí nakrájet na tenké plátky. Nyní si vezměte si hrnec a nechejte v něm rozehřát olej. Jakmile se tak stane, po dobu 1 minuty restujte česnek. Přidáme worcester a špenátové listy. Za neustálého míchání je necháme zavadnout. To trvá přibližně asi 2 minuty. Přilijeme vývar a vaříme po dobu 10 minut. V rendlíku přivedeme k jemnému varu vodu s octem. Uprostřed rendlíku docílíme k víru a poté necháme jedno vajíčko po druhem uvaříme. Každé přibližně 3 minuty. Každé jednotlivé vejce odebereme děrovanou lžíci do samotné misky.
Dokončujeme špenátovou polévku
Špenát v této fázi rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. V konečném důsledku vmícháme smetanu a ochutíme pomocí soli a pepře. Po přidání těchto ingrediencí necháme jemně prohřát. Polévku můžeme začít servírovat. Do každého talíře přidáme vejce a krutony.