Co se stane, když dáte na měsíc šéfredaktorské velení Josefu Maršálkovi? Tak to zjistíte ze srpnového vydání časopisu F.O.O.D.
Cukrářská celebrita a hlavně fantastický profík a charismatický srdcař pozval na plac vítězku druhé řady soutěže Peče celá země Martinu Kynstlerovou, porotkyni Míšu Landovou i technoložku Zlatku Otavovou. A pak spoustu fantastických cukrářů a pekařů – Xaviera Carchenillu, Tomáše Malého z NM Desserts, manžele Herůfkovy z rodinné řemeslné čokoládovny, ukrajinskou foodblogerku Innu, cukrářku Zuzku Schmidtovou, pekaře z vyhlášené budějovické manufaktury Chleba se solí.
Podělili se o své recepty i to, co se jim honí hlavou. Zajímá vás zákulisí soutěže Peče celá země a Peče celé Slovensko? Josef vám je odhalí prostřednictvím na kost upřímného rozhovoru porotců obou zemí. Představí oblíbené kuchařky a ukáže, jak každý může díky pečení snadno pomoci bližnímu, třeba skrze projekt Dortem proti rakovině.
Zároveň položil otázky své spřízněné duši, influencerce Barboře Maťovčíkové, která už dva roky statečně bojuje s rakovinou mozku, a také její podporující mamince. Foodpioneer Anna Grosmanová nabídne argumenty, proč milovat cukr a „Staromilec“ Víťa Ivičič podnikne výpravu v čase za Magdalenou Dobromilou Rettigovou. Proč v srpnu pečení? Protože je to čas obilí. V Česku sklizeného, umletého a připraveného na dožínky.