Jídlo surf & turf dostanete ve steakhousech ve Spojených státech, Kanadě, Velké Británii a Austrálii. Vyzkoušejte ho vy a zamilujete si ho. Základem tohoto jídla je kvalitní steak doplněný o mořské plody.
Ingredience:
- 500 g kvalitního steaku
- 400 g krevet
- olivový olej
- vinný ocet
- chilli papričky
- červená cibule
- česnek
- limetky
- oregano
- hladkolistá petržel
- česneko-zázvorová pasta
- mix salátů
- sůl

Postup:
1. Připravte chimichurri. Do mixéru dejte petržel, chilli papričky, limetkovou šťávu, česnek, cibuli, vinný ocet, česneko-zázvorovou pastu, oregano, olivový olej, sůl a rozmixujte dohladka.
2. Polovinou namarinujte maso a krevety, polovinu si nechte jako zálivku na salát.
3. Nechte rozpálit pánev, na ní olej, vhoďte do ní maso, přiklopte pokličkou. 3 minuty před koncem do pánve vhoďte krevety.
4. Salát přelijte chimichurri. Maso krájejte na plátky. Podávejte se salátem a s krevetami.