Sýrové cannelloni jsou vesměs těstoviny, které není potřeba vařit. Jak tedy docílíte skvělého a chutného výsledku? V tomto článku si ukážeme, jak tuto pochoutku připravit tak, aby zachutnala vám i celé vaší rodině. Těstoviny jsou plněné špenátem, o to lepší chuť této pochoutce dodáte. Pojďme se na to společně podívat.
Jaké suroviny potřebujeme a postup
Příprava této delikatesy vám nezabere ani hodinu. Jedná se tak o rychlý pokrm. Ten můžete připravit ve chvíli, kdy na vaření nebo přípravu jídla nemáte příliš mnoho času. Co tedy budete potřebovat? V první řadě je zapotřebí mít těstoviny cannelloni. Dále pak 2 stroužky česneku, 1 vejce, 150 g smetanového sýra Philadelphia, 35 g másla, 25 g mouky, 500 ml mléka, sůl, pepř, muškátové oříšky, strouhaný sýr, parmazán na posypání, 2 lžíce olivového oleje a 400 g špenátu. Ten by měl být čerstvý a dostatečně kvalitní.
Nyní můžeme přejít k postupu pokrmu. Na pánev vložte vámi zakoupený špenát. Následně je potřeba pánev položit na sporák a zapnout jej na nejvyšší možný výkon. Tím špenát podusíte, a to po dobu maximálně 4 minut. Jakmile tak učiníte, přesunete špenát do jiné nádoby. Nejlepší variantou je sítko. Tady ho prolijete studenou vodou. Teď přecházíme do fáze, kdy si připravíme omáčku. Máslo rozehřejeme a přidáme mouku. Ve třetím bodu je zapotřebí po malém množství přidávat i mléko. Neustále promícháváme. Na závěr přidáme muškátové oříšky a osolíme podle chuti.
Tím recept nekončí!
Vrátíme se k špenátu. Ten nakrájíme na jemné vrstvy. Vezměte si do rukou sýr Philadelphia, který přidáme ke špenátu. Poté ještě prolisovaný česnek a opět sůl a pepř. V neposlední řadě nezapomeňte na vajíčko. Všechny tyto ingredience pořádně zamícháme. Blížíme se ke konci. V této částí budeme plnit cannelloni. Položte si na stůl pár kusů této těstoviny a následně je začněte plnit. K tomu vám poslouží malá vidlička. Po dokončení procesu si připravíme zapékací mísu. Tu promažeme olivovým olejem.
Poté začneme do zapékací mísy vkládat plněné těstoviny cannelloni. Nesmíte zapomenout na omáčku, kterou jste si připravili pomocí másla a mouky. Prolijte pořádně těstoviny touto omáčkou. V posledním bodu už stačí jen rozehřát troubu na 190 stupňů celsia a vložit do ní zapékací mísu. Pečení bude trvat přibližně 30 až 45 minut.