Pokud jedete na prázdniny do Spojených států Amerických (USA) a máte v plánu prozkoumat místní gastronomii, připravte se hned na několik překvapení. V restauracích dostanete mnohem větší porci jídla, než u nás, velké řetězce s rychlým občerstvením nejsou žádným luxusem (co se týká ceny) a hlavně i obyčejný hamburger chutná za oceánem úplně jinak. Vyzkoušejte sami!
Mexické speciality
Ačkoliv mexické speciality logicky patří především do mexické kuchyně, v USA nelze recepty přejaté z Mexika přehlédnout. Mexické restaurace jsou mezi místními velmi oblíbené, a pokud máte rádi pálivé papričky, přijdete si v nich na své. Nachos jsou klasikou, která nikdy neomrzí.
Čínské speciality
Stejně jako mexické restaurace, jsou velmi oblíbené i ty čínské. Jídlo v nich je obvykle kvalitnější než v podobných restauracích u nás a vyplatí se do nich zajít především na oběd, kdy dostanete polévku, hlavní jídlo a zákusek za speciální cenu.
Pravé americké hamburgery
Konečně se dostáváme k pravým americkým jídlům. Na hamburgerech si Američané dávají opravdu záležet a vyplatí se si za tohle jídlo připlatit. K hamburgerům většinou dostanete navíc také velkou porci hranolek nebo amerických brambor. Je to opravdová nálož!
Zapečené brambory
Baked potatoes, neboli zapečené brambory, patří mezi americké klasiky. Na talíř dostanete obrovskou bramboru zapečenou s mletým masem, bylinkami, spoustou sýru cheddar a zakysanou smetanou navrch. Neodolatelná kombinace!