Asi bychom si ho nenamazali na chleba k snídani, ale chutná skvěle jako příloha ke grilovanému masu nebo jako dip k zelenině. Chilli džem potěší každého milovníka pálivého!
Ingredience:
- 220 g vašich oblíbených chilli papriček
- 2 zelené papriky
- 1 červená paprika
- 450 g moučkového cukru
- 50 ml jablečného octa
- 30 g pektinu
- šťáva z jednoho citronu
Postup:
- Papriky nakrájejte na kostičky a s octem vařte doměkka.
- Poté vsypte cukr s pektinem a nechte probublávat 20 minut.
- Nakonec vmíchejte citronovou šťávu a ještě nechte prohřát.
- Mezitím vyvařte sklenice a vysušte je v troubě. Do ještě horkých sklenic lijte džem, hned zavíčkujte a otočte dnem vzhůru do vychladnutí.
Tip: Džem při servírování ozdobte čerstvými různě barevnými papričkami. Barevné jídlo každého zaujme!