Tato tempura je inspirovaná Kalifornií, tempurovou mouku budeme míchat s vejcem a studenou vodou. Následuje ještě obalování v drcených kornflejcích.
Ingredience:
- 1-2 okurky
- 2-3 tvrdší avokáda
- majonéza
- limetka
- sůl
- vejce
- voda
- olej na smažení
- cornflakes
- tempura mouka
Postup:
- Okurku rozkrojte podélně na čtvrtiny, avokádo na širší proužky.
- Smíchejte tempuru mouku s vejcem, studenou vodou a vytvořte hladké těstíčko. Pokud nemáte tempura mouku, smíchejte v poměru 75 % hladkou mouku, 25 % škrobu, 1 prášek do pečiva, 1 vejce.
- Cornflakes rozdrťte.
- Smíchejte majonézu se solí, přidejte trochu limetkové kůry a šťávu.
- Rozpalte olej, na tempurování ho potřebujete větší množství. Okurku před obalování osolte, získá výraznější chuť, scedíte vodu a okurku osušíte, nasolením získá výraznější chuť.
- Okurku ponoříte do těstíčka, které předtím ještě rozmíchejte. Potom ho obalte rozdrcenými cornflaky. Základem tempurování je to, že “roztočíte” olej vařečkou a vhodíte do něj okurku. Roztočený olej vytvoří ty klasické “těstové krápníky”.
- Avokádo zakápněte limetkou, udrží si svěží barvu.
- Podávejte s limetkovou majonézou.