Už nehledejte jiný recept na výborné těstoviny, protože ten nejlepší je tady! Šéfkuchař v něm prozrazuje návod na nejoblíbenější jídlo z jeho restaurace – špagety s chřestem, krevatami a cherry rajčátky vařené na bílém víně.
1. Z chřestu odřežte tuhé konce, oškrábejte je od lístků a nakrájejte na malé šikmé malé kousky. Šalotku očistěte a nakrájejte nadrobno. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Cherry rajčátka omyjte a nakrájejte na půlky. 2. Očistěte krevety – odloupněte hlavičku a její obsah vymačkejte do mističky, vytvoří omáčkový základ. Tělíčko krevety oloupejte, nařízněte a odstraňte tmavá vlákna. 3. Do vroucí osolené vody dejte vařit těstoviny do podoby „al dente“ na cca 8 minut. Do pánve dejte 3 lžíce olivového oleje rovnou s česnekem a zapněte mírnější plamen. Přidejte šťávu vymačkanou z krevet, šalotku a po chvilce chřest s trochou olivového oleje. Podlijte bílým vínem, přidejte rajčata, osolte, podlijte dvěma naběračkami vody z těstovin a nechte chvíli redukovat. 4. Pak přidejte krevety, máslo a ještě chvíli povařte. Pak vypněte plamen, přimíchejte hotové slité těstoviny, nadrobno nakrájenou petržel, dvě lžíce olivového oleje, opepřete a promíchejte. Servírujte do hlubokého talíře, posypte pár lístky petržele, pokapejte olivovým olejem a můžete podávat.Ingredience
Postup