Pustit se do vaření nemusí být vůbec drahou záležitostí. Přinášíme vám několik tipů, jak dobře uvařit a zároveň ušetřit.
Kupujte kuchařské knihy z druhé ruky
Kuchařky nemusí být drahé. Vyberte si pár levných kuchařských knih z druhé ruky a můžete se pustit do vaření.
Pečlivě zkoumejte „speciální nabídky“
Všechny „speciální nabídky“ si pečlivě ověřujte. Velká část z nich totiž vůbec nemusí být výhodná.
Například salát najdete za různou cenu hned na několika místech v supermarketu– v salátovém baru, v regálu se saláty a na různých místech v oddělení zeleniny. Kdo ví zda v supermarketech vůbec existuje něco takového jako je skutečná sleva.
Pokud ovšem nechodíte nakupovat v časech, kdy jsou ve slevě potraviny s končícím datem spotřeby.
Zamiřte na trh – v ten správný čas
Zapomeňte na nákup ovoce v supermarketu, raději si ovoce a zeleninu běžte vybrat na trh.
Pokud na něj zamíříte například v pátek kolem půl šesté, kdy prodejci vše balí na víkend a neotevírají až do úterý, nebudou si chtít vše zabalit a odvézt zpět do sklepů. Co nejvíce nakoupit a co nejvíce zamrazit je ten nejlevnější způsob.
Pokud se snažíte šetřit, jsou výbornou potravinou také čerstvá vejce, které na trhu možná pořídíte levněji.
Vypěstujte si bylinky sami
Mějte své vlastní bylinky na zahrádce nebo v květináči.
Dobře se o ně starejte, pravidelně je zalévejte a ušetříte peníze za jejich nákup.
V jednoduchosti je krása
Klíč k levnému vaření je v jednoduchosti. Nebuďte vybíraví a nenakupujte zbytečně velké množství surovin. Jednoduchá jídla nejlépe ušetří čas i peníze. Zkrátka dobře se může najíst celá rodina, jen se nebojte zkoušet nové věci.
Zdroj: www.eatingwell.com