Kdo by v kuchyni neznal jarní cibulku. Její krásný zelený vzhled a příjemnou vůni, která se vám automaticky vryje do paměti, a to v momentě, kdy ji ucítíte. Jestliže o ni nevíte příliš mnoho informací, včetně skladování a zpracování, následujte nás. V tomto článku si jarní cibulku podrobněji rozepíšeme. I když na druhou stranu svým způsobem není potřeba, vzhledem k oblíbenosti.
Jarní cibulka a bližší informace
Jarní cibulka nemá příliš dlouhou trvanlivost, a tak se dost často v rodinách stává, že ji nespotřebují celou. Dalo by se říct, že ji nedokážou spotřebovat ani z poloviny, protože se prodává ve větších svazcích, což bývá chyba. Pokud si ji chcete udržet maximálně čerstvou, určitě vám prozradíme pár skvělých tipů. Ty vám pomohou v tom, abyste ji zbytečně nevyhazovali. Jarní cibulky je opravdu škoda. Její vůně, chuť a vzhled se nedá s ničím porovnávat. Zkrátka ji musíte mít doma.
Stonky jarní cibulky nemusíme nutně dávat do lednice, pokud ji zpracujeme v tentýž den, popřípadě následující den. V případě, že by se tak nestalo, můžete je vyhodit, protože uvadnou. Jarní cibulka na tento problém trpí, narozdíl od jiných druhů zeleniny, včetně klasické cibule. Problém se ovšem vyskytuje také v tom, že kromě uvadnuti dost často plesniví. Jak udržet čerstvost jarní cibulky v lednici? Jednoduše si připravte nádobu s vodou, do které ponoříte jarní cibulku s bílou stranou. Stonky se pokuste něčím přikrýt, ale opravdu jemně, aby stále dýchaly.
Jak pokračovat s péčí o jarní cibulku?
Jarní cibulku je možné také zamrazit. To se provádí jednoduchou formou. V první řadě jarní cibulku důkladně umyjte a usušte. Tento proces konec konců provádíte s každou zeleninou, takže se nemusíte bát toho, že byste jej nezvládli. Poté ji umístěte do mrazáku, kde ji zamrazíte. Jarní cibulku je potřeba zamrazit pár minut po převozu ze supermarketu domů. Přejeme vám dobrou chuť.