I tomu největšímu milovníkovi vaření se někdy stane, že na přípravu večeře prostě nemá energii nebo náladu. A to včetně přípravy toho nejjednoduššího jídla. Vytáhnout mixér, vyšlehat vejce a všechno umýt jen proto, že mám chuť na vafle? Ale no tak. Někteří z nás mají rozkoukaný pořad v televizi! Pokud jste na vaření dnes opravdu líní, máme pro vás několik tipů:
Jídla z jednoho hrnce? Zbytečně náročné. Problém s přípravou jídel z jednoho hrnci je jasný, stále je musíte občas zamíchat. Naopak při přípravě jídel v troubě, na jednom plechu, se nemusíte starat o nic. Jednou z možností jsou brambory, paprika (nakrájená na půlky nebo čtvrtky a zbavená semínek), silné plátky cibule a klobásy, trocha koření a olivový olej. Pečte při 200° a vytáhněte, až od televize ucítíte papriku a cibuli. Může se stát, že je maso hotové rychleji než brambory. V takovém případě vytáhněte maso z trouby a brambory nechte dopéct.
Namočení sušených těstovin do studené vody. Pokud těstoviny necháte namočené ve studené vodě, budou se vařit mnohem kratší dobu a voda nemusí dokonce ani vřít. Nemusíte čekat, než voda dosáhne bodu varu. Pokud těstoviny po namočení vaříte ve vroucí vodě, jsou hotové za dvě minuty, stejně jako čerstvé těstoviny.
Hotové omáčky a konzervy do těstovin a salátů. Víte, co je úplně nejjednodušší? V míse smíchat olivy, artyčoky a pečené papriky z plechovek ze supermarketu. Neříkáme, že byste se takto měli stravovat každý den. Každopádně se ale hodí mít pár plechovek v zásobě, protože všichni víme, že líné dny prostě někdy přijdou.
Tohle byly naše líné tipy na vaření. Jaké jsou ty vaše?
Zdroj: http://www.huffingtonpost.com