Češi často a s oblibou konzumují těstoviny. Mají několik výhod – jsou jednoduché na přípravu, nikdy se nepřejí a můžete s nimi vytvářet jídla nekonečných kombinací. Občas si v supermarketu koupíme i plněné těstoviny. Co si ale budeme povídat – na jejich chuti je znát, že nepocházejí z domácí kuchyně. Najděte si recept na internetu na plněné těstoviny, připravte je za pomoci našich tipů a zaručujeme vám, že si ty plněné vždycky raději připravíte doma, než abyste je kupovali v obchodě.
TIPY, KTERÉ SI NAPIŠTE K RECEPTU NA PŘÍPRAVU PLNĚNÝCH TĚSTOVIN:
- Když těstoviny plníte, dejte raději méně náplně, potom máte jistotu, že vám těstoviny při vaření neprasknou
- Pokud se vám podaří uvařit více plněných těstovin, můžete je uchovat v mrazáku. Po vyndání je nerozmrazujte, ale vhoďte rovnou do vroucí vody.
- Vodu, ve které těstoviny vaříte, musí být opravdu ve varu, aby var neustal, až do něj těstoviny vložíte.
- Vodu, která zbyde po vaření těstovin, použijte na přípravu omáčky. Je už mírně zahuštěná a slaná.
- Nepřevařte těstoviny, ale připravujte je al dente. Lépe se do nich vsákne omáčka.
- Sýr na těstoviny nemusíte strouhat jen na struhadle, můžete k tomu použít i škrabku na brambory.
- Těstoviny nejdřív smíchejte v přiměřeném množství omáčky na pánvi (nemá jí být moc) a pak servírujte.
Nejznámější plněné těstoviny najdete na následující straně