Potřebujete do jídla použít hrst petržele, ale v obchodě dostanete pouze velký svazek? S klidným svědomím ho kupte a my vám poradíme, jak skladovat zbylou petržel pro další použití.
Volně obmotejte bylinky do vlhkého papírového ubrousku, poté je uzavřete do plastového pytlíku se zipem nahoře tak, aby tam byl ještě i vzduch. Dejte jej do ledničky alespoň na pět dnů. Kontrolujte bylinky denně, jelikož některé z nich ztrácejí aroma po několika dnech.
Udělejte z bylinek bukety, nenechávejte je volně: Dejte je do sklenice se stonky mířícími směrem dolů, nalejte vodu tak, aby pokrývala 1 palec stonků, uzavřete je ve velkém plastovém pytlíku a měňte vodu každý den. Tímto způsobem vám bylinky vydrží čerstvé celý týden.
Abyste oživili ochablé bylinky, zastřihněte zhruba půl palce ze stonků a vložte je to ledové vody na pár hodin. Opláchněte bylinky těsně před použitím a osušte je papírovým ubrouskem. Ve většině případů teplo zabíjí aroma čerstvých bylinek, takže nejlépe uděláte, přidáte-li je do pokrmu až ke konci vaření.