Jestli jste milovníky rolád, tato čokoládová roláda připomínající kůru stromů nesmí chybět na vašem svátečním vánočním stole. Přejeme vám dobrou chuť!
Ingredience:
- 4 velká vejce
- ½ hrnku cukru
- ½ hrnku hladké mouky
- špetka soli
Ingredience na náplň:
1 lžička želatiny v prášku
½ hrnku oříškového krému
3 lžíce cukru
2 smetany ke šlehání
Ingredience na dokončení:
2 lžíce kakaa
2 lžíce moučkového cukru
Postup:
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Ušlehejte žloutky s cukrem do jemné pěny. Poté do ní přimíchejte mouku.
- Zvlášť ušlehejte bílky se špetkou soli. Spojte se žloutky.
- Těsto rozprostřete na pečicí papír na plechu a pečte čtvrt hodiny.
- Na roládu dejte pečicí papír a s ním ji stočte.
- Připravte náplň: Želatinu nechte nabobtnat ve dvou lžících studené vody, pomalu ji zahřívejte a až se rozpustí, sejměte z plamene. Utřete čokoládový krém s třemi lžícemi smetany.
- Ušlehejte zbytek smetany a vlijte k ní želatinu. Půlku šlehačky smíchejte s krémem.
- Zbylou šlehačku smíchejte se dvěma lžícemi kakaa a dvěma lžícemi moučkového cukru.
- Roládu rozbalte a potřete náplní, opatrně zabalte a nazdobte čokoládovou šlehačkou. Nožem vytvořte rýhy podobné jako na kůře stromu.