Egypťané si pomazánkou s feta sýrem mažou pečivo při snídani. Pro nás by spíše bylo přirozenější dát si ji k večeři nebo ke svačině. Proč bychom se ale měli držet zaběhlých zvyklostí za každou cenu? Zpříjemněte si ranní vstávání s touto exotickou pomazánkou třeba hned zítra!
Ingredience
- 200 g feta sýru
- 2 lžíce olivového oleje
- ½ citronu
- ¼ nakrájené jarní cibulky
- hrst nakrájené pažitky (můžete nakombinovat s mátou)
- 2 velká rajčata
- pita chléb nebo tortilla
- sůl
Postup
1. Rozmačkejte vidličkou feta sýr.
2. Vlijte do něj olivový olej a citronovou šťávu.
3. Nakrájejte rajčata, cibulku a bylinky na opravdu drobné kousky. Vše promíchejte a dosolte.
4. Pomazánku mažte na pitu chléb nebo na tortillu. Ozdobit můžete nakrájeným rajčátkem a zakápnout olivovým olejem.