Nahoďte kuchyňskou zástěru, aby při přípravě neutrpělo vaše oblečení a pusťte se do výroby výrazné růžové pomazánky, která vás dostane svou sladko slanou chutí.
1. Nejprve upečte řepu. Z alobalu vytvořte mističku a dejte do ní omytou celou řepu. Přidejte trochu soli a olivový olej a obal alobalem uzavřete. Pečte v troubě předehřáté na 200°C po dobu asi 1 hodiny. 2. Hotovou řepu vyndejte z trouby a propíchejte vidličkou, aby z ní vyšla pára. Nechte trochu zchladnout, oloupejte a nastrouhejte na jemno. 3. Nastrouhanou řepu smíchejte s jogurtem, majonézou, prolisovaným česnekem a vlašskými ořechy. Osolte a opepřete podle chuti. Servírujte s oblíbeným pečivem.Ingredience
Postup