Tuto polévku, voňavou díky kokosovému mléku, najdete téměř na každém jídelním lístku v Thajsku. Připravte si doma naši oblíbenou verzi podle receptu Lukáše Neckáře.
Ingredience:
- 2-4 PL Tom Kha Gai pasty
- ½ l kokosového mléka
- ½ l vody
- 400 g krevet
- 2-4 PL cukru
- 1-2 limety
- 4-8 PL rybí omáčky
- zelenina (mrkev, rajčata, červená cibule, žampiony, Shitake, Jidášovo ucho)
Postup:
- Na oleji orestujte pastu. Pokud používáte maso, tak ho orestujete jako první, teprve potom přidáte pastu.
- Zalijte vývarem (nebo vodou) a kokosovým mlékem.
- Ochuťte limetkou, rybí omáčkou.
- Přidejte houby, rajčata, červenou cibuli, mrkev a pár minut vařte.
- Nakonec přidejte vařené krevety, chvíli nechte povařit a dochuťte.