Tom Yum patří mezi nejoblíbenější thajské polévky. Můžete si ji dát v různých variantách – bez masa, s kuřecím masem, krevetami. Základ tvoří kvalitní pasta Tom Yum, kterou koupíte ve specializovaných obchodech s asijskými potravinami.
Ingredience:
- 1 PL Tom Yum pasty
- 200 g kuřecího masa
- 50 g skleněných nudlí
- 1 PL cukru
- 3-5 PL rybí omáčky
- 250 g cherry rajčat
- 100 g žampionů
- 1 limetka
- 1 červená cibule
- svazek koriandru
- chilli papričky čerstvé
- smažená cibulka
- sezam
- kedlubna nebo ředkev
- sezónní zelenina
- Jidášovo ucho
- olej
Postup:
- Na oleji orestujte maso, přidejte pastu, pozor, abyste ji nespálili, zalijte vodou nebo vývarem.
- Ochuťte cukrem, limetkou, rybí omáčkou.
- Přidejte zeleninu, povařte a nakonec vsypte koriandr. Dochuťte a podávejte.