Stejně jako v módě, trendy odcházejí a přicházejí také do našeho jídla. Někdo si do svých oblíbených pokrmů mluvit nedá, jiný s oblibou vyhledává nejrůznější kombinace surovin. Jak jste na tom vy? Berete trendy ve stravování jako příjemnou změnu nebo lpíte na svém oblíbeném knedlu-zelu-vepřu?
Přátelské bakterie v kefíru pomáhají trávení
Probiotika letos frčí ve velké míře! Nedoporučují se konzumovat pouze v potravinových doplňcích, ale přímo v potravinách. V obchodě hledejte produkty, které obsahují živé kultury.
Méně vzhledné ovoce a zelenina
Obchodníci roky vyhazovali zeleninu, která byla křivá, zakroucená, nelibá na pohled. Prodávaly se jen ty nejlepší kusy a ty „odlišné“ šly do koše. Obchodníci si konečně uvědomili, že i „ošklivá“ zelenina má svou hodnotu. Proč zbytečně plýtvat? Už naše babičky nás učily, že vyhazovat jídlo se nemá.
Kokosová voda bude mít konkurenci
Zkoušeli jste už kokosovou vodu jako lék na kocovinu? Byla doporučována i pro svoje dobré hydratační schopnosti. Kokosová voda už má své konkurenty. Například javorovou vodu, která na rozdíl od ní obsahuje méně než polovinu cukru. Kaktusová voda je také doporučována na pleť.