Barevná paleta v interiéru
Teplé barvy podporují chuťové buňky, studené naopak k jídlu nelákají. Restaurace toho využívají v barvách interiéru, například použitím červené, oranžové, žluté. Některé používají podobné barvy i do svého loga. Řekněte, co byste šli pojíst do podniku, který má bleděmodré logo? My tedy jedině ryby, a to jen při zvláštní příležitosti. Jedna naše kolegyně říká, že by do takové restaurace klidně chodila pravidelně. Hlídá si totiž svůj jídelníček, pořád má tendenci hubnout a v podobné restauraci by si toho určitě moc neobjednala.
Genius loci
Při zařizování restaurace je víc potřeba než kde jinde zainvestovat do interiérového designera a vyladit vše do posledního detailu. Designér poradí, jaké barvy vybrat, jaké doplňky, bude vědět, kde koupit nesehnatelné nebo jedinečné předměty. Dokáže si představit výslednou podobu i to, jak restaurace bude působit na zákazníky. Umí sladit interiér s výběrem jídel.