Pečlivě si hlídáte, až potraviny „projdou“ a hned potom je vyhodíte nebo je jíte i když jsou prošlé? A víte, co znamenají nápisy na etiketách, které nás na to upozorňují na to, kdy se potraviny začnou kazit? Dozvíte se v našem článku.
Minimální trvanlivost
Toto označení najdete na potravinách, které se tak rychle nekazí. Například na těstovinách, sušenkách, čajích, zavařeninách. Po uplynutí doby minimální trvanlivosti můžete produkt jíst, pokud na něm nenajdete viditelné vady. Zboží, kterému prošla minimální trvanlivost, se může v obchodech prodávat dál, ale viditelně označené a se slevou.
Spotřebujte do
Upozornění najdete na potravinách, které se rychle kazí, například na mléčných výrobcích, baleném pečivu, masu. Datum spotřeby respektujte, protože poté suroviny začnou podléhat rychlé zkáze.
Které potraviny nikdy neprojdou? Dozvíte se na následující straně