Chtěli byste ochutnat originální polévku? Jde o polévku, kterou neochutnalo velké procento českých i zahraničních obyvatel, protože nepatří k oblíbeným nebo známým pokrmům. Řeč je o sýrové polévce. Slyšíte o tomto názvu polévky poprvé? Pak si ji bezesporu připravte u sebe doma, protože toho nebudete ani v nejmenším litovat. Jak sýrovou polévku připravit? Postup je jednoduchý.
Ingredience potřebné k sýrové polévce
Sýrová polévka patří k těm polévkám, jež vás dokážou zasytit. Stačí se jen zaměřit na potřebné ingredience. V žádném případě ani jednu z nich nevynechejte. Právě níže uvedené ingredience vám zajistí chutnou a sytou sýrovou polévku. Co si tedy máte připravit? V první řadě si připravte 1 housku, 30 g másla, 60 g mouky, 1 l vývaru, 1/8 l sladké smetany, sůl, pepř a cukr. Na závěr nezapomeňte také na 150 g tvrdého sýru, zelenou petržel, sladkou papriku a 1 žloutek. Nyní máte všechny potřebné ingredience připravené a můžete se pustit do přípravy polévky.
Jako první se pustíme do přípravy housky. Tu si nakrájíme a poté osmažíme na másle. Zbylé máslo necháme v hrnci rozpustit. Následně jej smícháme s moukou a necháme přelit vychladnutým vývarem se smetanou. Takto necháme vařit po dobu asi 10 minut. Dále si nastrouháme sýr a vložíme ho do polévky. Sýr se v polévce rozpustí, což dodá polévce na chuti a konzistenci. V této fázi můžeme osolit a opepřit dle svého uvážení a chuti. Přidáme trochu cukru pro příjemně sladší chuť. Jak postupovat dále a dokončit tak sýrovou polévku? Zbývá vám poslední krok.
Jaký krok provést k dokončení sýrové polévky?
Blížíme se k závěru, a tak přidáme rozkvedlaný žloutek a osmaženou houskou. Pro úplné dokončení nezapomeňte na nasekanou petrželku a sladkou papriku. Tím je sýrová polévka hotová a můžete začít servírovat. Přejeme vám dobrou chuť.